news

سنگ واره هفت متری در کوه های چابهار

سنگ‌واره‌هایی از جانوران گوناگون در روستای رودیک چابهار به دست آمد که در این میان سنگ‌واره‌ای به درازای هفت متر که گمان می‌رود از خزندگان کهن بوده است، هم دیده می‌شود.

تازه‌ترین کتاب موبد کورش نیکنام رونمایی شد‎‌

کتاب گات‌ها، نغمه‌های ایران باستان، با نگرشی تازه در برگردان به فارسی و با پیوست چهار لوح فشرده‌ی صوتی، تازه‌ترین نگارش موبد کورش نیکنام که به تازگی از سوی انتشارات بهجت به چاپ رسیده است، سه‌شنبه 11 دی‌ماه 1397 خورشیدی با حضور دست‌اندرکاران در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی رونمایی شد

شبی با گات‌ها نغمه‌های ایران باستان

آیین رونمایی از کتاب «گات‌ها، نغمه‌های ایران باستان»، تازه‌ترین نگارش موبد کورش نیکنام در تالار فردوسی خانه‌ی اندیشمندان برگزار می‌شود.

سلسله نشست‌های شب‌های بخارا به کوشش علی دهباشی مدیرمسوول و سردبیر فصل‌نامه‌ی بخارا با همکاری دوهفته‌نامه‌ی خبری-فرهنگی امرداد و انتشارات بهجت، شبی را به آیین رونمایی از کتاب «نغمه‌های ایران باستان» ویژه کرده است.

نوشتار موبد کورش نیکنام در یازدهمین کنگره جهانی زرتشتیان

یَوانِم. هو مَنَنگهم. هو وَچَنگ هِم. هو شیَه اُوتنم. هو دَاِنم.اَشَه وَنم. اَشَه رتوم. یَزَه مَییده. (خرده اوستا، گاه ایوی سروترم)

برگردان این سرود چنین است:

جوانِ نیک اندیشِ ، نیک گفتارِ ، نیک کردارِ ، نیک دین (با وجدان) وسرآمداشویی (:هنجارگرا) را می ستاییم.

سخنرانی موبد نیکنام در کنگره جهانی زرتشتیان

In these days that the young people of the world from any religion and rituals have less participation in the religious traditional programme under the pretext of the religious rituals being superstitious and difficult and many youth have become indifferent towards the religious teachings, in this regard, it is not fair to forget Zarathustra’s good, truthful, happy and  

ششم فروردین، زادروز اشوزرتشت

زرتشت بشری است چون دیگران. روزی زاده می‌شود و روزی از این جهان می‌رود، و بی‌هیچ داستان ساختگی! گرفتاری‌ها، سختی‌ها و مشکلات زندگی،‌او را همان‌گونه به درد می‌آورد که دیگر مردم را. و او به‌جای اعجاز و اعمال قدرت شگفت‌انگیز و دور از ذهن،‌چون یک انسان فرزانه از خود واکنش نشان می‌دهد.
در هنگام لزوم حتی از مقابله با دشمنان پرهیز می‌کند و زمانی که همراهان و همدلانش زیاد می‌شوند، با اتکا به پروردگار و مدد اندیشه و خرد پاک و قدرت راستی و راست اندیشی به مبارزه با ستمگران و زورمندان زشت‌کار می‌پردازد.

برگزاری گهنبار پایان سال در پاریس

گهنبار چهره‌ی همس‌پت‌میدیم واپسین چهره‌ی گهنبار سال، از 25 تا 29 اسفندماه برگزار می‌شود. روزهای پنجه برابر با اهنود تا وهیشتواش در گاهشمار زرتشتی هنگام برگزاری این چهره از گهنبار است. همس‌پت‌میدیم‌گاه ششمین و واپسین چهره از گهنبارهاست و به پاس آفرینش انسان برگزار می‌شود.

آیین اشوزرتشت؛ پیوسته به راستی و مهرورزی فراخوانده است

 اشوزرتشت در سروده‌هایش، خود را گاهی مانترن درجایی زوتار وسوشیانت بیان کرده است. که به چم آموزگار اندیشه برانگیز، سرور پیشوایان دینی و رهایی بخش است و درهات 29 از یسنا نیزدرپی خواسته روان آفرینش و گفت‌وگویی که بین نمادهایی چون اهورامزدا، وهومن، اشا و زرتشت روی می دهد. سرانجام او درجایگاه پیام رسانی برای مردم جهان برگزیده می‌شود.

اشو زرتشت از راه خرد، با اندیشه‌ی نیک، اهورامزدا را شناخت و از راه خرد

اینک سخن می‌‌دارم، برای شما ای خواستاران، و برای شما ای دانایان، از دو نهاده‌ی بزرگ. و می‌ستایم اهورا و اندیشه‌ی نیک را،‌ و دانش نیک و آیین راستی را، تا فروغ و روشنایی را دریابید، و به رسایی و شادمانی برسید.(یسنا، سروده‌ی ٣٠،بند ١)

 

ارزش اندیشه‌  زرتشت در جهان امروز

بينش و انديشه اشوزرتشت ، كهن‌ترين يادگار اخلاقي و انسان محور بشري است. از يك‌سو نخستين دين و فلسفه يكتاپرستي در جهان است كه با آموزه‌هاي خود، هر مرد و زن از هر باور و فرهنگي را در جهان به رستگاري سفارش مي‌كند و از سوي ديگر با انگيزه تازه كردن زندگي و هماهنگ شدن با دانش زمان در جهان امروز ، با نياز‌هاي مردم در هر مكاني سازگار شده است

مهربانی، فروتنی و از خودگذشتگی، در نهادِ زنان و مادران

«سپنتَه آرمَئی‌تی» که درگویش پارسی، به‌گونه‌ی «سپندارمذ» و «اسپند» درآمده است. به‌چم عشقِ ورجاوند و پاک است. «سپنتَه آرمَئی‌تی» از دوبخش: «سِپنته»(:مقدس) و «آرمئی‌تی»(:آرمان و عشق) فراهم آمده که از بهترین آرمان‌ها در هنر «زن بودن» یاد می‌کند. مهربانی، فروتنی، فداکاری، شکیبایی، گذشت و از خودگذشتگی را در نهاد و رفتار بانوان می‌توان دریافت کرد که همان ویژگی عشقِ پاک و سپندینه است.

آتش سده در پاریس فروزان شد

مرکز فرهنگی زرتشتیان درپاریس همانند سال های پیش جشن سده را برگزار کرد.
برنامه‌ی جشن سده با ترکیبی از موسیقی ایرانی و فرانسه همراه بود. موبد کورش نیکنام به بیان فلسفه‌ی جشن سده پرداخت وبه ویژگی هایی اشاره کرد که آتش ازآن روزگار تاکنون در زندگی مرتوگان(:بشر) داشته است

یادداشتی از کورش نیکنام به خجستگی دهم تیرماه، جشن تیرگان

زرتشتیان این ترادادهای نیاکان را همچنان پاس می‌دارند و نخ هفت رنگ تیر وباد را به روز جشن تیرگان که با آیین آب‌پاشی به هم آغاز می‌شود بردست می‌بندند و پس از ده روز به باد می‌سپارند. چه زیبا وباشکوه خواهد بود چنان‌چه به یاد فداکاری و جانفشانی گذشتگان، همگان از ترادادها پاسداری کرده باشیم

برگزاری گهنبار میان تابستان در مرکز زرتشتیان پاریس

گهنبار چهره میدیوشهم‌‎گاه در مرکز فرهنگی زرتشتیان پاریس دهم تیرماه در مرکز فرهنگی زرتشتیان پاریس برگزار شد. 
جشن تیرگان در پاریس همراه با آیین آبریزان و چک‌ودوله (فال کوزه) بود.

کنفرانس آشنایی با عرفان در مرکز فرهنگی زرتشتیان پاریس

موبد کورش نیکنام، سخنران این برنامه، نخست به چَم(:معنی) واژه‌ی رازوری اشاره کرد وعرفان‌های گوناگون را از آغاز برشمرد. وی آغازکننده‌ی این رازوری را آیین مهر ایرانی دانست که سپس به شیوه‌هایی دیگر به رازوری در اندیشه‌های زرتشتی، بودایی، مانوی، یهودی، مسیحی واسلامی رسیده است.

صفحه‌ها