کاشت گسترده درخت در دوران هخامنشی واشکانی

کاشت گسترده درخت در دوران هخامنشی واشکانی
بر اساس بررسی گرده‌های گیاهی دریاچه های مهارلو و آلمالو

کشف مدارکی از کاشت گسترده درخت در دوره‌های هخامنشی و ساسانی

 

براساس بررسی گرده‌های گیاهی که توسط باستان‌شناسان در دریاچه‌های غرب کشور از جمله مهارلو صورت گرفته مدارکی از کاشت درخت در دوره‌های هخامنشی و ساسانی به‌دست آمد.

 
خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ بررسی نمونه‌های گرده باستانی از مغزه‌های تهیه شده در تعدادی از دریاچه‌های غرب کشور از جمله مهارلو مدارک مهمی از کاشت گسترده درخت را در دوره هخامنشی و ساسانی نشان می‌دهد. بر اساس نتایج پژوهش‌های اخیر «مرتضی جمالی»، مشخص شد که درخت‌کاری در مقیاس گسترده در دوره‌های هخامنشی و ساسانی انجام می‌گرفته و در این میان کاشت درخت گردو، انگور، چنار و زیتون بیشتر دیده می‌شد.
 
به‌گزارش CHN، "مرتضی جمالی" نتایج پژوهشهای اخیر خود و همکاران‌اش را با عنوان "انقلاب درختکاری در زمان امپراتوری‌های ایران" بر  اساس شواهد "گرده شناختی" در روز( سه شنبه 4 آذرماه) هفته جاری در موزه ملی ارایه می‌کند.
 
 
این نشست علمی در ادامه سلسله نشست‌های با مضمون باستان‌شناسی ارتباط انسان و زیست محیط و در ارتباط با نمایشگاه نشانه‌هایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایران‌زمین برپا می‌شود. این نشست شامل یک سخنرانی توسط  مرتضی جمالی است.  
 
مرتضی جمالی در موسسه اکولوژی و تنوع زیستی مدیترانه در جنوب فرانسه مشغول به کار است. زمینه پژوهش عمده وی شناخت برهمکنش انسان-آب و هوا-اکوسیستم در دوره کواترنری و عهد حاضر در فلات ایران است.
 
از این پژوهشگر تاکنون 30 مقاله در مجله‌های معتبر بین‌المللی چاپ‌شده است که تقریبا همگی آن‌ها به اثر تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی بر روی اکوسیستم‌های ایرانی ـ تورانی می‌پردازند.
 
 
گفته‌ می‌شود پیشتر پژوهش‌های این باستان‌شناس روی نمونه‌های گرده باستانی از دریاچه ارومیه، اطلاعات موجود از دیرین اقلیم و پوشش گیاهی در غرب ایران محدود به فاصله 50 هزار سال گذشته بود. اما مرتضی جمالی با بررسی مغزه‌های تهیه‌شده از دریاچه ارومیه موفق به بازسازی نوسانات اقلیمی و تغییرات پوشش گیاهی شمال غرب ایران در طول دویست هزار سال گذشته شد.
 
این نشست در روز سه‌شنبه 4 آذرماه، بین ساعت 14 الی 15 در سالن نشست‌های تخصصی موزه ملی ایران واقع در خیابان امام خمینی، نبش خیابان سی تیر برگزار می‌شود. شرکت در این نشست برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.
منبع خبر: 
خبرگزاری میراث فرهنگی