باستان‌شناسان نخستین فصل کاوش در محوطه جم محلات را آغاز کردند

باستان‌شناسان نخستین فصل کاوش در محوطه جم محلات را آغاز کردند

خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ مطالعات مقدماتی در محوطه جم محلات حکایت از آن دارد که این محوطه با وسعت باقیمانده بیش از 40 هکتار دارای سه دورهاستقرار شامل هزاره چهارم و پنجم پیش از میلاد و دوره های اشکانی و ساسانی است.

«لیلا بنی جمالی» باستان‌شناس با توجه به اهمیت بسیار بالای این محوطه باستانی گفت:«فصل نخست کاوش محوطه باستانی جم محلات شامل تعیین عرصه و حریم محوطه و شناسایی وسعت واقعی آن ازچند روز پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد».

این باستان شناس گفت:« این محوطه به عنوان یکی از بزرگترینمحوطه های حاشیه رودخانه لعل واره به احتمال خیلی زیاد استقرار مرکزی اینمنطقه در دوره اشکانی و ساسانی بوده است».

به گفته او، گروه باستان شناسی امیدواراست که با حمایت استانداری، اداره کلمیراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی و همچنین پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری تحقیقات در این محوطه برای دسترسی به زوایای پنهان باستان شناسی وتاریخ استان مرکزی در سال های آتی نیز ادامه پیدا کند.

به‌گزارش CHN، محوطه جم محلات واقع در حاشیه شمالی رودخانه لعل وار یکی از محوطه های حائز اهمیت و بزرگ استان مرکزی است که در سال 1388 و در طرح بررسی باستان شناختی شهرستان محلات به سرپرستی مشترک لیلا بنی جمالی و جواد علایی شناسایی شد

منبع خبر: 
خبرگزاری میراث فرهنگی